Training

Bedrijfsfinanciën en financieel plan maken

Iedere ondernemer krijgt te maken met de financiële kant van het zelfstandig ondernemerschap. En daar heeft een groot deel van de ondernemers in hun werkzaam leven nog nooit mee te maken gehad. Logisch dat dat vragen oproept en dat ondernemers daar meer over willen weten.

Want uiteindelijk is het natuurlijk wel heel prettig en belangrijk als je de financiële ontwikkeling van je bedrijf kunt volgen.

Zodat je op basis daarvan bewuster keuzes kunt maken. En ook weet aan welke ‘knoppen je kunt draaien’ als het bijvoorbeeld onverhoopt toch anders loopt dan je vooraf had verwacht.

Veel gestelde vragen zijn o.a.:

  • Hoe zien de bedrijfsfinanciën eruit van een eenmanszaak?
  • Hoe stel ik een goed financieel plan op voor mezelf om een beeld te krijgen van hoe dat er na mijn start uit komt te zien en waar ook eventueel anderen wat mee kunnen (zoals bijvoorbeeld een bank i.v.m. benodigde financiering of een uitkeringsinstantie)?
  • Welke begrotingen moet ik dan maken? En hoe vul ik deze zo reëel mogelijk in?
  • Maar ook: hoe moet ik de jaarcijfers van mijn boekhouder lezen?

Allemaal vragen, en nog veel meer, die aan bod komen tijdens deze bijeenkomst.

Doel

Doelstelling is voor jezelf helder te krijgen hoe bedrijfsfinanciën in elkaar zitten en je tips, ideeën en advies te geven hoe je je financieel plan invulling kunt geven als onderdeel van je ondernemingsplan.

Praktische info

De training wordt gegeven aan kleine groepjes (3 of 4) ondernemers, waardoor er veel aandacht is voor iedereen individueel. Daarnaast kun je ook profiteren van de kennis en ervaring van anderen.

  • Lokatie: Milsbeekhof 3, Tilburg.
  • Duur: 1 dagdeel; voor koffie, thee en iets lekkers wordt gezorgd.
  • Na afloop van de training ontvang je een Excel-sjabloon om je begrotingen gemakkelijk mee te kunnen maken.
  • Investering: € 100,- excl. btw.

hoi_ondernemer_infoknop

Meld je aan of neem contact op voor meer informatie!

Hoi Ondernemer voor een training Bedrijfsfinanciën en Financieel plan maken