Training

Ondernemingsplan opstellen

  • Je wilt voor jezelf beginnen maar weet niet hoe je dat aan moet pakken.
  • Je weet wat je wilt gaan doen, maar het staat nog niet op papier. Ook weet je niet of je wel overal aan hebt gedacht.
  • Je gaat samen met iemand starten en jullie willen samen een plan uitwerken om zo vanuit dezelfde uitgangspunten en verwachtingen een goede start te kunnen maken.
  • Je hebt krediet nodig en weet dat voor iedere kredietverstrekker een toetsbaar plan de basis is.

Een ondernemingsplan is in feite het verslag van alles wat jij vindt en wilt, hebt uitgezocht, berekend en gepland voor je toekomstige onderneming.

Wil je je voorgenomen (door)start goed uitwerken tot een concreet ondernemingsplan inclusief een goed doordacht financieel plan? Volg dan de training ‘Ondernemingsplan schrijven’. Twee losse, intensieve dagdelen training (twee weken na elkaar) waarin in feite het hele ondernemingsplan wordt behandeld.

De volgende onderwerpen komen aan de orde:

  • Dag 1: Ik als ondernemer, conceptontwikkeling vanuit klantbehoeften en het marketingplan (zie ook de separate workshops over deze onderwerpen).

Doel

Doelstelling is je tips, ideeën en advies te geven hoe je ondernemingsplan met financieel plan zo helder mogelijk te concretiseren om goed voorbereid je (door)start te kunnen maken. Uiteraard zul je je plan uiteindelijk zelf moeten schrijven, maar dat zal zeker een stuk gemakkelijker gaan met deze input. Omdat je het ‘wat’, ‘waarom’ en ‘hoe’ met betrekking tot de verschillende onderdelen inzichtelijk zult krijgen.

Praktische info

De training wordt gegeven aan kleine groepjes (3 of 4) ondernemers, waardoor er veel aandacht is voor iedereen individueel. Daarnaast kun je ook profiteren van de kennis en ervaring van anderen.

  • Lokatie: Milsbeekhof 3, Tilburg.
  • Duur: 2 losse dagdelen; voor koffie, thee en iets lekkers wordt gezorgd.
  • Investering: € 200,- excl. btw (incl. sjablonen voor je ondernemersplan en het financieel plan).

hoi_ondernemer_infoknop

Meld je aan of neem contact op voor meer informatie!

Hoi Ondernemer voor training 'Ondernemingsplan opstellen'